Bezoekers

003143
Bezoekers vandaag : 349
Gisteren : 474

Renault en Dacia gaan auto’s begrenzen op 180 km/h

De topman van Groupe Renault, Luca de Meo, heeft een aandeelhoudersvergadering gezegd dat de modellen van Dacia en Renault op termijn niet harder zullen kunnen van 180 km/h. Het doel zou het verbeteren van de verkeersveiligheid zijn, zo meldt Autoweek. 

Renault en Dacia zijn niet de eerste merken die hun topsnelheden willen beperken. In 2020 voerde Volvo een snelheidsbeperking van 180 km/h in voor alle modellen. Volgens Autoweek zal de voor 2022 op stapel staande elektrische versie van de Mégane niet harder gaan van 160 km/h. 

Renault heeft ook plannen om met een slimme adaptieve cruisecontrol te komen die de snelheid aanpast aan de informatie van verkeersborden en het navigatiesysteem. Het systeem wordt Safety Coach genoemd en zorg er onder meer voor dat de modellen van Renault en Dacia zelfstandig afremmen voor bochten en rotondes. Het systeem zou ook veiligheidsscores kunnen uitdelen aan bestuurders. Dit zou in samenwerking met verzekeringsmaatschappijen tot lage premies voor veiliger rijdende bestuurders kunnen leiden. De ANWB biedt overigens al een autoverzekering aan waarbij je korting kunt krijgen op je premie vanwege je rijgedrag. (Bron: autoweek.nl) 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors