Bezoekers

034595
Bezoekers vandaag : 163
Gisteren : 425

Curator eist 1,5 miljoen van voormalig Spyker-topman Victor Muller

Het faillissement van Spyker blijkt nog altijd de gemoederen bezig te houden. Het jongste nieuws is dat de curator van voormalig topman Victor Muller een bedrag eist van 1,5 miljoen euro. Het bedrag zou een terugbetaling zijn omdat Muller kostbare spullen uit het pand haalde op het moment dat het faillissement niet meer te voorkomen was, zo meldt het Financieel Dagblad. 

Het zou gaan om motorblokken en sportauto’s die onrechtmatig werden vervoerd naar het Britse moederbedrijf van Spyker waarvan Muller directeur is. Ook een zakenpartner van Muller zou hiermee te maken hebben. Het weghalen van zaken uit een bedrijf dat op de rand van een faillissement staat geldt als zogenaamd ‘paulianeus’ handelen. Je mag in zo’n geval niets uit het bedrijf weghalen dat eventuele schuldeisers kan benadelen. 

Victor Muller heeft bevestigd dat hij een sommatiebrief heeft gekregen, maar weigert te betalen om volgens hem geen sprake is van onrechtmatige onttrekkingen uit het bedrijfsonderdeel dat failliet dreigde te gaan. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors