Bezoekers

034576
Bezoekers vandaag : 144
Gisteren : 425

De Mascotte

Nederland kent de internationale Rolls-Royce Enthusiast Club en de internationale Bentley Drivers Club. Daarnaast is er ook nog De Mascotte, een onafhankelijke vereniging van Rolls-Royce- en Bentley-eigenaren. En na de Engelse en de Amerikaanse club is het de grootste ter wereld.

De Mascotte werd opgericht in 1990 en telt ruim 550 leden. Door de crisis van 2008 en de klassiekeronvriendelijke belastingmaatregelen van de laatste jaren verloor de vereniging wat leden, maar nu breidt het ledenbestand elk jaar weer wat uit.

Gezelligheid voorop

Voor de leden brengt De Mascotte vier keer per jaar een 160 pagina’s tellend clubboek uit op A5-formaat. Verder is er een clubwinkel waar auto-memorabilia worden verhandeld. De Mascotte helpt de (aspirant-)leden bij de aankoop van een auto middels een gratis aankoopkeuring. Daarnaast heeft de vereniging enthousiaste technici onder zijn leden, die advies kunnen geven bij technische problemen.

Gezelligheid staat voorop bij De Mascotte. Bij het organiseren van leuke bijeenkomsten staat de auto zelfs op de tweede plaats: “die doet het toch wel, laten we het ergens anders over hebben”, luidt het motto vaak. De landelijke bijeenkomsten zijn bijvoorbeeld de jaarvergadering in het laatste weekeinde van januari (waar zo’n 200 à 240 leden op afkomen), de voorjaarsrit, de picknick in het laatste weekeinde van augustus, de technische dag (september) en de najaarsrit in het laatste weekeinde van oktober. Het komt maar zelden voor dat deze landelijke evenementen bezocht worden door minder dan 200 leden.

Familievereniging

Daarnaast zijn er de regionale evenementen, want De Mascotte heeft Nederland verdeeld in zes regio’s, die elk drie of vier bijeenkomsten per jaar organiseren. Ook dan is het vooral de ontmoeting die telt, de auto is bijzaak. De Mascotte organiseert ook regelmatig internationale evenementen, zoals een tocht naar Bad Ischl in Oostenrijk, Dresden/Leipzig of Polen. En bijna honderd leden maken binnenkort een uitstapje naar het Sauerland.

De Mascotte ontwikkelt zich steeds meer tot een familievereniging: bij alle evenementen brengen de clubleden hun partners en/of introducé(e)s mee en bij de clubdag zijn tegenwoordig ook de kinderen en kleinkinderen van de leden welkom. Uiteraard wordt er voor de jongeren dan een aantrekkelijk programma georganiseerd. Zo werkt De Mascotte dus niet alleen aan het behoud van rijdend historisch erfgoed, maar wordt het plezier van het bezit van een mooie klassieker ook bij jongeren onder de aandacht gebracht.

Website www.demascotte.nl
Facebook www.facebook.com/groups/115186605281872/
Lid worden? www.demascotte.nl/lid-worden/

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors