Bezoekers

008733
Bezoekers vandaag : 7
Gisteren : 1131

Borgward Club Nederland

De auto’s van het Duitse merk Borgward zijn minstens 55 jaar oud, want de laatste auto liep in 1961 van de band. Toch is de Borgward Club Nederland een nog jonge club, die pas in 2004 werd opgericht.

De Borgward Club Nederland is er voor liefhebbers van alle auto’s die tussen 1920 en 1961 door Carl Borgward in zijn fabriek in Bremen zijn geproduceerd. Dat zijn dus niet alleen Borgwards, maar ook auto’s met de merknamen Goliath, Lloyd en Hansa, die door Borgward in die periode werden overgenomen. Borgward kwam in 1961 in financiële problemen, liep subsidie van de overheid mis en werd geliquideerd. Na de volledige liquidatie bleef er een positief saldo, waaruit bleek dat het merk eigenlijk wel levensvatbaar was geweest. Carl Borgward stierf in 1963 aan een hartaanval.

Twee jaar geleden werd Borgward weer nieuw leven ingeblazen door de kleinzoon van de oprichter, Christian Borgward. In China worden drie SUV-modellen gebouwd en vanaf 2018 zullen er hybride en elektrische modellen worden gebouwd in een nieuwe fabriek in Bremen.

Clubactiviteiten

Voorlopig is de Borgward Club Nederland er alleen voor de auto’s die tot 1961 zijn geproduceerd. De club heeft iets minder dan 100 leden met per lid één of meer auto’s. De meeste ervan zijn al gerestaureerd, maar sommige leden zijn er nog mee bezig.

De club organiseert drie meetings per jaar, waaronder een meerdaagse bijeenkomst met feestavond, waarbij ook de partners welkom zijn. Verder is er elk kwartaal een interessant clubblad en de club biedt de mogelijkheid voor technisch advies en onderdelenadvisering.

De Borgward Club Nederland heeft goede contacten met zusterclubs in Europa, maar ook in Amerika en Mexico. Veel informatie over restauratie en onderdelen kan worden verkregen via de website van de club.

Website: www.borgwardclub.nl
Lid worden: http://www.borgwardclub.nl/lidmaatschap.html

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Borgward-Club-01.jpg

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors