Bezoekers

008734
Bezoekers vandaag : 8
Gisteren : 1131

Topolino Club Nederland

Er zijn maar weinig autoclubs die al aan hun 50-jarig bestaan zijn toegekomen. Maar dit jaar is het toch echt zo ver voor de Topolino Club Nederland. En dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd!

Het grootste jubileumevenement is een internationaal, driedaags treffen van 19 tot en met 21 mei, waar zo’n honderd Topolino’s uit acht landen worden verwacht. Deze data liggen heel dicht bij de oorspronkelijke oprichtingsdatum van de club: 27 mei 1967.

Voorloper 500

De vereniging werd opgericht met als doel het in stand en rijdend houden van de Fiat Topolino’s van de typen A, B en C. Begrijpelijk, want in de jaren zestig verdween dit model langzaam uit het straatbeeld. Voor wie de Topolino niet helemaal helder heeft: het was in 1936 zo’n beetje de eerste echte stadsauto en daarmee ook de voorloper van de Fiat 500. De Topolino werd tot 1954 gebouwd.
De club heeft een schare trouwe leden die graag naar de nieuwjaarsreceptie, de technische dag, het kampeerweekeinde en de toerritten komen. Ook het jaarlijkse buitenlandse evenement is erg populair. Om iedereen zo goed mogelijk te informeren verschijnt vier keer per jaar het clubblad ‘A B C’, genoemd naar de drie bouwseries van de Fiat Topolino.

Sneek: hoog bezoek

De Topolino Club Nederland heeft een zeer warme band met importeur Stellantis. Daar is ook op 1 april het jubileumjaar gestart. Verder is de club verenigd in de Federazione Europea Fiat Topolino Clubs (FEFTC), waarbij acht landenclubs uit Europa zijn aangesloten. Elk jaar is één van die clubs gastheer van een meerdaags evenement en dit jaar is dat dus de Topolino Club Nederland. Het jubileumevenement vindt plaats in het Friese Sneek. Hierbij is onder andere burgemeester Hayo Apotheker aanwezig, evenals een delegatie van FCA Group en KNAC-directeur Peter Staal, die natuurlijk maar al te graag het 50-jarige jubileum van deze trouwe Vriendenclub bijwoont.

Website: topolino-club.nl
Lid worden: topolino-club.nl/lid-worden.html

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors