Bezoekers

034581
Bezoekers vandaag : 149
Gisteren : 425

DeLorean Club Nederland

De meeste mensen kennen de DeLorean van de film-reeks Back to the Future als een rijdende en soms zelfs vliegende tijdmachine. Ruim 75 mensen in Nederland zijn echter zo’n grote fan van deze sportauto dat ze lid zijn van de DeLorean Club Nederland, sinds enige tijd Vriendenclub van de KNAC.

De club werd opgericht door drie DeLorean-liefhebbers op 12 maart 1999. Twee van de drie oprichters zijn nog altijd actief met DeLoreans in en buiten de club. Overigens zijn er circa honderd van de bijzondere auto’s in Nederland op kenteken, dus het percentage bezitters dat lid is van de club is zeer hoog.

Uiteraard is het doel van de DeLorean Club Nederland (DCN) om dit stukje rijdend cultureel erfgoed in stand te houden en de technische- en geschiedkundige kennis van deze auto te bevorderen. Dat gebeurt onder meer door het organiseren van bijeenkomsten en het verschaffen van informatie aan leden en andere geïnteresseerden. De club wil een trefpunt zijn voor de DeLorean liefhebber.

Clubblad ‘Dashboard’

Vier keer per jaar brengt de DCN een geheel in kleur uitgevoerd magazine uit met daarin alle nieuws en ontwikkelingen van binnen en buiten de club dat betrekking heeft op DeLorean.

Twee keer per jaar organiseert de DCN een bijeenkomst en tourrit in Nederland, soms ook in één van de buurlanden. Om de vijf jaar houdt de Ierse DeLorean Club een internationale meeting, waarbij vanuit de hele wereld liefhebbers van de auto naar Belfast komen. Die stad is immers de bakermat van het merk en de auto werd er ook geproduceerd.

21 oktober 2015 was een gedenkwaardige dag voor de liefhebbers van DeLorean en fans van de Back to the Future films. Hoofdrolspeler Marty McFly reisde namelijk in Back to the Future naar die datum in de tot tijdmachine omgebouwde DeLorean. Om die dag te vieren bracht de DCN in een kleine oplage een boekje uit dat terugblikt op de vele in Nederland en België georganiseerde evenementen. Via de club zijn  nog enkele exemplaren van dit boekje te krijgen.

(Foto’s zijn gemaakt door Daisy Renders Fotografie)

Website: www.delorean.nl
Lid worden: www.delorean.nl/lid/worden
Facebook: facebook.com/deloreanclubnederland
Twitter: twitter.com/DeloreanClubNL

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors