Bezoekers

024195
Bezoekers vandaag : 357
Gisteren : 483

Club Triumph Holland

In Nederland zijn er vier clubs voor één of meer modellen van het merk Triumph. Eén van deze vier clubs richt zich op eigenaren van alle Triumph-modellen en dat is de Club Triumph Holland, kortweg CTH genoemd, die sinds enige tijd ‘vriendenclub’ is van de KNAC.

Het doel van de CTH is het in stand houden van auto’s geproduceerd onder de naam Triumph en Standard of met Triumph-techniek gebouwd. Er werden al Triumph auto’s gemaakt voor de Tweede Wereldoorlog, de laatste Triumph rolde van de lopende band in 1984. De CTH is opgericht op 31 januari 1976 en bestaat dus 40 jaar, een gebeurtenis die afgelopen mei grootst is gevierd.

Koninklijke onderscheiding

Bijzonder aan de CTH is dat van de 40 jaar die de club bestaat er in totaal 25 jaar dezelfde voorzitter is geweest. Guus van der Krogt is in twee termijnen van 6 en 19 jaar voorzitter geweest – in totaal dus een kwart eeuw – en voor deze verdienste is hij op 21 mei 2016, op de receptie van het clubjubileum, onderscheiden als lid in de orde van Oranje Nassau. Na dit jubileumjaar zal Guus – die ook wel ‘Mr. Triumph’ wordt genoemd – een stapje terug doen en zich niet meer verkiesbaar stellen als voorzitter, maar zeker actief blijven in de club.

De Club Triumph Holland is begonnen als een clubje van autoliefhebbers. Aanvankelijk lag de nadruk op het verzamelen van onderdelen en het uitwisselen van technische kennis, maar nadat de laatste Triumph van de band liep nam het aantal leden sterk toe en kwam de nadruk meer te liggen op gezamenlijke rallyritten en het organiseren van evenementen en beurzen.

Door de jaren heen is de CTH behoorlijk geprofessionaliseerd. De leden ontvangen al vandaag de dag een full colour clubmagazine, kunnen terecht op een eigen (openbaar toegankelijke) website (www.triumph.nl) en hebben allerlei faciliteiten zoals een digitale nieuwsbrief, een Technische Commissie, 18 typeregisters, 5 regiovertegenwoordigingen en diverse contacten met buitenlandse clubs.

Samenwerking

CTH is samen met Triumph Spitfire Club (TSC) en de Stag Club Nederland (SCN) verantwoordelijk voor de twee grootste landelijke Triumph evenementen, één in de zomer (Dutch National Triumph Day) en één in de winter (Triumph Onderdelen Dag). Op centraal in het land gelegen locaties worden dan tussen de 800 en 1.000 bezoekers geteld.

De samenwerking met andere Triumph-clubs is mede ingegeven door de krimp van de ledentallen van oldtimerclubs de laatste jaren. De interesse bij de jeugd voor oldtimers is minder en het ledenbestand vergrijst. Momenteel zijn er nog krap 700 mensen lid van de CTH, in totaal zijn er nog circa 6.500 Triumphs in ons land. Daarom heeft de CTH het initiatief genomen om meer samen te werken andere Triumph-clubs en zo de krachten te bundelen en het merk levend te houden. En dat krijgt steeds meer vorm.

Website: www.triumph.nl
Lid worden: www.triumph.nl/cth/node/4

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors