Club d’ Anciennes Renault des Pays Bas

3 september 2016

In 1976 bundelde een groepje enthousiaste Renault 4CV-rijders hun krachten en richtte een club op van liefhebbers van het merk Renault. Dit jaar is dat vier decennia geleden en viert de Club d’ Anciennes Renault des Pays Bas, in het kort CAR, dus het 40-jarig jubileum.

Het groepje enthousiastelingen is in die periode wel flink gegroeid, want de ‘CAR’ is met 750 leden een van de grotere autoclubs van Nederland. De club en de leden koesteren niet alleen Renaults, maar ook van Renault afgeleide auto’s zoals de Alpine. De club hanteert een leeftijdsgrens van 20 jaar en ouder, dus het is zeker geen club voor alleen oude Renaults. Youngtimers zijn meer dan welkom en dat mag heel breed worden opgevat, want de club besteedt in toenemende mate aandacht aan deze categorie en heeft bijvoorbeeld voor nieuwe leden die jonger zijn dan 35 jaar een speciale abonnementsvorm. Terecht viert de CAR het jubileum onder het motto ’40 jaar jong’.

Groot magazijn

De Club d’ Anciennes Renault des Pays Bas is een actieve vereniging en organiseert door het jaar heen verschillende evenementen. Eéndaagse en meerdaagse evementen en eens in de twee jaar ook een trip naar het buitenland. Daarnaast worden er technische bijeenkomsten georganiseerd waarbij de technische specialisten van de vereniging uiteraard van de partij zijn. Verder heeft de CAR een omvangrijk onderdelenmagazijn. En de verkoop van die onderdelen gaat meestal gepaard met het nodige technische advies van specialisten en de noodzakelijke documentatie.

Het fraaie clubblad de “Renograaf” brengt al het moois van de vereniging bij elkaar. Evenementen, techniek, geschiedenis, persoonlijke ervaringen en advertenties van auto’s en onderdelen. Het blad verschijnt gemiddeld vijf keer per jaar. En natuurlijk heeft de club een overzichtelijke en uitgebreide website. Wie eens kennis wil maken met de club is van harte welkom op 10 en 11 september tijdens het Renaultoloogfestival in Venlo. De CAR clubwinkel is daar eveneens prominent aanwezig.

Website: www.renaultklassiek.nl
Facebook: facebook.com/Renault.club.CAR
Lid worden: www.renaultklassiek.nl/aanmelden-lidmaatschap

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u