Bezoekers

003122
Bezoekers vandaag : 328
Gisteren : 474

Donkervoort Touring Club

‘Er is maar één Nederlandse autoclub van de enige echte Nederlandse sportautofabrikant’, stelt de Donkervoort Touring Club. Hieruit blijkt meteen dat er een warme band bestaat tussen de club en het prachtbedrijf van de familie Donkervoort.

Veel leden van de DTC laten hun exclusieve sportauto ook bij de fabrikant in Lelystad onderhouden. Daarmee blijven de eigenaren van een Donkervoort in het bezit van het felbegeerde ‘Certificaat van Echtheid’, dat de kwaliteit en de originaliteit van de auto garandeert. Los daarvan is het natuurlijk ook gewoon ‘cool’ om je auto te laten onderhouden bij het bedrijf waar hij werd gebouwd.

15 jaar actief

De circa 180 leden en donateurs tellende Donkervoort Touring Club bestond onlangs 15 jaar en is zeer actief. Het bestuur en de evenementencommissie streven ernaar om bijna elke maand een evenement te organiseren. De ene keer gaat het om een ‘simpele’ Donkervoort Cars & Coffee, de andere keer om een heerlijke buitenlandrit van een week of meer. Drie tot vier keer per jaar verschijnt er bovendien een clubblad.

Binnen de Donkervoort Touring Club wordt de nadruk gelegd op ‘Touring’. Daarmee bedoelen we dat er vooral gezamenlijke tourritten worden gemaakt. Maar er zijn tevens regelmatig rijvaardigheidstrainingen op circuits. Belangrijk, want Donkervoorts kunnen listige auto’s zijn, gezien hun zeer lage gewicht en hun hoge vermogens. Een spectaculaire combinatie, die echter wel een bovengemiddelde autobeheersing van de bestuurder vergt.

Puur

De Donkervoort Touring Club is dus een actieve club van enthousiaste mensen. Mensen met een gezonde passie voor puur autorijden, dus zonder te veel elektronische vangnetten. Een Donkervoort is vaak de derde of vierde auto in het gezin, echt een vorm van vrijetijdsbesteding. En of je nu een nieuwe of een klassieke Donkervoort bezit: iedereen is welkom bij de club.

Website: donkervoorttouringclub.nl
Lid worden: donkervoorttouringclub.nl/lid-worden

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors