Bezoekers

039641
Bezoekers vandaag : 222
Gisteren : 504

Lotus Club Holland

Precies 25 jaar na het ontstaan van het automerk Lotus, werd in Nederland in 1977 de Lotus Club Holland opgericht. En dus staat deze KNAC Vriendenclub komend jaar een mooi, 40-jarig jubileum te wachten.

Lotus, opgericht door de Britse autosportpionier Colin Chapman, is een exclusief merk. Ons land telt slechts circa 800 Lotussen op kenteken, maar de club telt toch een kleine 300 leden, zowel bezitters als enthousiastelingen. De auto’s die zij bezitten lopen uiteen van de Elite, Six en Seven uit de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de actuele modellen Elise, Exige en Evora. Daartussenin tref je een enorme verscheidenheid aan types aan, van éénzitter formulewagens tot vierzitters als de Lotus Omega. Maar bij Lotus denk je natuurlijk vooral aan sportwagens zoals de Elan, Europa, Esprit en de drie generaties Elise.

Geen snobs

De LCH, zoals de club kortweg wordt genoemd, mag dan een exclusief merk vertegenwoordigen, het is zeker geen snobistische club. De leden komen uit alle geledingen van de maatschappij en een flink aantal van hen sleutelt zelf. Gelukkig heeft Nederland twee goede Lotus-specialisten, dus ook de niet-techneuten kunnen hun exclusieve sportwagen probleemloos laten onderhouden.

‘Racing for the road’

De bakermat van het merk Lotus, Engeland, is daarnaast niet ver weg. Veel is nog bij de fabriek te krijgen en zo niet, dan is er een netwerk van specialisten die allerhande onderdelen maken of repareren. Zo kan ook nu nog elk type Lotus rijdend worden gehouden, op de weg of op het circuit. Immers, een Lotus is een ‘racing car for the road’ en er wordt dan ook volop geracet met Lotussen, zowel met de actuele modellen als in historische races.

Lotus Winter Fair

Lotus Club Holland organiseert elk jaar twee drukbezochte toerritten (een voorjaars- en een najaarsrit) en diverse sportieve evenementen, zoals slaloms, rijvaardigheidstrainingen en circuitrijden. Ook is er regelmatig een technische bijeenkomst, zoals dit jaar een rollenbankdag. Daarnaast zijn er sociale bijeenkomsten, waaronder maandelijkse Pubmeets bij de twee Lotus-specialisten. Ook is de LCH aanwezig op beurzen en meetings zoals British Cars & Lifestyle, the British Autojumble en het British Race Festival. Traditioneel wordt het seizoen in november afgesloten met de Lotus Winter Fair en krijgen de leden zes keer per jaar het clubmagazine Lotus Letters.

Website: www.lotusclubholland.nl
Facebook: facebook.com/lotusclubholland

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors