Dieselverbod in Antwerpen en Gent in 2031

Vanaf 2031 mogen auto’s met een dieselmotor de Belgische steden Antwerpen en Gent niet meer in. In 2035 geldt dat verbod ook voor auto’s met een benzinemotor. De steden volgen daarmee het voorbeeld van Brussel dat al per 2030 diesels verbiedt.

De stad Antwerpen voerde in 2017 een Lage Emissiezone (LEZ) in, Gent volgde in 2020 met zo’n zone. Om op dit moment LEZ in Antwerpen of Gent in te mogen, moet een auto met dieselmotor minstens voldoen aan de Euro 5-emissienorm. Auto’s met een benzinemotor moeten minstens aan de Euro 2-norm voldoen. Vanaf 2025 worden die zones verder aangescherpt tot minstens Euro 6 voor dieselauto’s en minstens Euro 3 voor auto’s die op benzine rijden. Vanaf 2027 geldt is er een verdere aanscherping voor diesels, want dan mogen Euro 6a en Euro 6b-diesels de genoemde steden niet meer in. In 2031 is het dan helemaal voorbij voor dieselauto’s in Antwerpen en Gent. In Brussel is dat al een jaar eerder, de beslissing daartoe werd al in 2019 genomen. 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors