Bezoekers

039637
Bezoekers vandaag : 218
Gisteren : 504

Duitse auto’s meest populair bij autodiefstal

Volkswagen, BMW en Audi zijn de drie meest gestolen automerken in ons land, zo meldt het ANP. Samen zijn ze goed voor bijna de helft van alle autodiefstallen.

Het totaal aantal gestolen auto’s kwam in 2017 wel tien procent lager uit dan in 2016, maar bedraagt nog altijd 8.257 auto’s. Er is wel sprake van een neerwaartse trend, want in het jaar 2000 werden er nog zo’n 25.000 auto’s gestolen.

De meest gestolen modellen zijn de VW Golf en Polo, de Audi A1 en de BMW 1-, 3- en 5-serie. Het risico op diefstal is het grootst bij auto’s die tussen vier en zeven jaar oud zijn. Bezitters van een Land Rover of Range Rover lopen een groter risico op diefstal, want daarvan werden in 2017 117 exemplaren gestolen. Gelukkig worden deze auto’s wel weer vaker teruggevonden, namelijk in de helft van de gevallen. Duitse auto’s worden veel minder vaak teruggevonden. Er worden overigens niet alleen minder auto’s gestolen, ze worden ook vaker opgespoord. Dat is een beetje te danken aan de track- en trace-systemen in dure auto’s, maar ook het verbeterde aangifteproces zorgt voor het snel opsporen van een gestolen auto.

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors