Duitse steden mogen oudere diesels weren

Duitse steden mogen oudere diesels – die niet voldoen aan de Euro 6-norm – weren uit binnensteden. Dat heeft de hoogste Duitse bestuursrechter bepaald. De zaak was aangespannen door een milieuorganisatie omdat in Düsseldorf en Stuttgart de Europese normen fors worden overschreden.

In eerste instantie kreeg de milieuorganisatie al gelijk van de rechter en daarop gingen de twee steden in beroep, maar dat is nu door de rechter verworpen. De uitspraak kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor andere steden waar de grenswaarden worden overschreden. De weg is nu immers vrij voor het verbieden in binnensteden van diesels die ouder zijn dan Euro 6, wat neerkomt op het weren van diesels van voor september 2014.

Volgens gegevens van het Duitse Automobilwoche werd in 91 Duitse steden in 2016 een overschrijding van de Europese norm vastgesteld. Over 2017 zijn nog niet alle cijfers bekend, maar het staat al wel vast dat in 37 steden de uitstoot van NO2 (stikstofdioxide) hoger is dan in 2016. Vermoedelijk komen daar nog eens 29 steden bij. In zeker tien steden is de lucht schoner geworden dan in 2016 en dat aantal grote vermoedelijk tot 25.

De Duitse regering heeft in reactie op de uitspraak aangekondigd in gesprek te gaan met de steden en de deelstaten.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors