Dutch Vintage Sports Car Club

Er zijn veel merkenclubs in Nederland, maar sommige clubs hanteren een ander toelatingsbeleid dan het bezit van een bepaald merk of model. De Dutch Vintage Sports Car Club bijvoorbeeld, opgericht in 2005. De DVSCC wil alle eigenaren van sportieve, vooroorlogse automobielen op een recreatieve manier laten genieten van hun bezit. Uiteraard is de DVSCC Vriendenclub van de KNAC.

De club telt op dit moment 180 leden. Hun auto’s worden ingedeeld in de volgende perioden: Edwardian cars tot 1919, Vintage cars tot 1931 en Post-vintage cars & Volbloed sports cars tot 1940. Het merk en de waarde van de auto’s zijn niet van belang. Het gaat er voor wat betreft de DVSCC vooral om dat alle autos uit dezelfde periode stammen en eenzelfde sportieve sfeer uitstralen. Waarbij herinneringen worden opgeroepen aan vooroorlogse events op circuits zoals Brooklands, Monza, Montlhéry en de Nürburgring.

Evenementen

Inmiddels is de club een vaste deelnemer aan de Historische Grand Prix op Zandvoort. Daarnaast geldt de DVSCC als een gewaardeerd deelnemer aan Concours dElegance Paleis Soestdijk, waar een sprint- en behendigheidswedstrijd voor de leden wordt georganiseerd. Maar ook een Snertrit in het najaar en de diverse Cars & Coffee’s zijn populair onder de leden. Daarnaast heeft de club altijd wel enkele binnenlandse en buitenlandse evenementen op de agenda staan, zoals de Nürburgring Classics en Grand Prix Rétro d´Yvois. Voor de jeugdige leden tot 40 jaar is er bovendien de Be-Forty Rally, waarbij de deelnemers jonger dan 40 jaar en hun auto van vóór 1940 moet zijn!

Jeugdzaken

Leden genieten ervan om met gelijkgestemden over het circuit te rijden, maar ook recreatieve landweggetjes en off-road parcoursen worden niet geschuwd. Kenmerkend zijn de vriendschappelijke sportiviteit, de vintage uitrusting en de ontspannen sfeer. Inmiddels heeft de DVSCC zelfs een bestuurslid voor Jeugdzaken aangesteld, de hobby van de clubleden moet immers op de jeugd worden overgedragen.

Website: dvscc.nl
Facebook: facebook.com/dutchvintagesportscarclub

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors