Bezoekers

008732
Bezoekers vandaag : 6
Gisteren : 1131

Stag Club Nederland

Veel clubs richten zich op een merk of modelreeks. Stag Club Nederland (SCN) echter, is er voor de liefhebbers van één model, de Triumph Stag (1970–1977). En zo’n bijzondere club mag bij de KNAC Vriendenclubs natuurlijk niet ontbreken.

Door de mix van een Italiaans design met een klassiek Brits interieur is de Stag een opvallende en sierlijke verschijning. Maar ook een zeldzame. Want van de circa 365 Nederlands gekentekende exemplaren hebben er 240 een geldige APK. Van de bezitters van de nog ‘actief’ rijdende exemplaren zijn er 142 lid van de Stag Club Nederland, bijna 60 procent.

Website

SCN houdt in eerste instantie contact met zijn leden via een omvangrijke website. Daarin kunnen ook niet-leden kennis nemen van wat de club allemaal doet. De leden hebben bovendien toegang tot de vrijwel complete historie van de Stag en de vele artikelen die daarover zijn geschreven.

Verder organiseert de club ritten, waarbij zowel de leden als de partners de gelegenheid krijgen om mooie en onbekende plekjes te bekijken. De doorgaans fraaie ritten zijn een stimulans voor de leden om hun Stag goed te onderhouden en opgepoetst aan de start te verschijnen. Ook is er elke twee jaar een tweedaagse rit en om het andere jaar is er de mogelijkheid om in te schrijven voor de European Stag Meeting waaraan soms wel tweehonderd Stags meedoen.

Nationale Triumph dag

In dit kader mag de jaarlijkse Dutch National Triumph Day niet onvermeld blijven. Deze wordt samen met andere Triumph merkenclubs georganiseerd. Ook is SCN een bron van informatie voor technische vragen. En die zijn er bij een model van meer dan 50 jaar oud altijd…

Ten slotte geeft de club vier keer per jaar een magazine: de Overstag. Hierin wordt verslag gedaan van de ritten, staat algemene informatie en is er een rubriek waarin problemen en vooral oplossingen worden behandeld. Hebt u een Stag, of zoekt u er een? Neem dan eens een kijkje op de website of, beter nog, meld u aan als lid.

Website: stag-club.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors