Bezoekers

005005
Bezoekers vandaag : 60
Gisteren : 602

Een derde automobilisten wil niet autonoom rijden

Veel automobilisten voelen zich niet op hun gemak met zelfrijdende auto’s. Uit een Duits onderzoek blijkt dat een derde van de automobilisten niet autonoom wil rijden. Maar er grote zijn regionale verschillen en per leeftijdscategorie en zelfs geslacht, zo meldt Automobilwoche. 

De conclusies komen uit een onderzoek in Duitsland door het opiniepeilingsinstituut Yougov in opdracht van de verzekeringsmaatschappij HUK Coburg. Een verrassende uitkomst is het niet, maar opvallend is wel dat slechts een minderheid van 47 procent het autonoom rijden echt toejuicht, ook al zou de kans op ongevallen daar niet groter van worden. 

Opmerkelijk is verder dat vrouwen sceptischer staan ten opzichte van zelfrijdende auto’s dan mannen. 55 procent van de mannen ziet het wel zitten, maar slechts 39 procent van de vrouwen. Minder verrassend is dat ouderen vaker het autonoom rijden afwijzen dan jongeren . 

Uit het onderzoek blijkt ook dat bestuurders van elektrische auto’s duidelijk positiever staan ten opzichte van de zelfrijzende auto dan berijders van conventionele auto’s. Slechts 17 procent van de bestuurders van elektrische auto’s wees volledig geautomatiseerde voertuigen in principe af. 

Er waren ook opvallende regionale verschillen, want in de noordelijke deelstaat Sleeswijk-Holstein is 40 procent tegen autonoom rijden, terwijl dat in het Saarland maar 24 procent is.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors