Bezoekers

008736
Bezoekers vandaag : 10
Gisteren : 1131

Eerste dag Rally Parijs-Amsterdam zit erop

De eerste dag van de rally Parijs-Amsterdam zit erop. En het was een zware dag, want de deelnemers moesten 310 kilometer afleggen. Voor een moderne personenauto misschien een makkie, maar voor een vooroorlogse auto is het een ander verhaal. Onder de deelnemers bevinden zich immers ook auto’s van kort na de vorige eeuwwisseling. En daarmee rij je niet zomaar 310 kilometer op een dag. Eén auto, een Amadee Bollee ui 1899, begon zelfs om vijf uur in de ochtend aan de rit, omdat de finish anders misschien niet op dezelfde dag zou zijn geweest.

Het was in elk geval een mooie dag, want het weer zat ondanks de voorspellingen mee. Slechts een paar deelnemers hebben wat druppels gevoeld. De route ging vandaag vanaf Chantilly via Reims naar Dinant in België. Enkele deelnemers hebben al wat technische problemen achter hun kiezen en bij aankomst vlakbij Dinant waren er ook heel wat teams bezig om hun auto te controleren dan wel te repareren. Het is moeilijk voor te stellen hoe diezelfde rally 120 jaar geleden verreden is. Met slechtere wegen, minder technische kennis en minder ervaren rijders.

Niettemin staat bijna iedereen voor de tweede dag weer klaar aan de start. Dan gaat de rit van Dinant via Durbuy naar St’ Gerlach in Nederland. Houdt u vooral onze twitter en facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuwes over de rally.

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors