Eigen parochie

In mijn columns probeer ik meestal een onderwerp uit de verzekeringspraktijk uit te leggen. Maar hier preek ik een keer voor eigen parochie. Dit betekent volgens Van Dale “Je eigen belangen verdedigen”. U bent dus gewaarschuwd. Want ik ga u op het hart drukken ook uw (doorlopende) reisverzekering bij de KNAC onder te brengen. 

Niet zonder reden. Velen van u hebben al een of meerdere auto’s via de KNAC verzekerd. In combinatie met een KNAC-pechhulppakket wordt u dan bij pech of ongeval door dezelfde alarmcentrale geholpen. Dat is wel zo fijn, want dan wordt u in toch al roerige tijden niet van het kastje naar de muur gestuurd en krijgt u bijvoorbeeld ook altijd vervangend vervoer in het buitenland. Mocht u echter uw auto elders verzekerd hebben en krijgt u een schade in het buitenland, dan moet u ook nog uw eigen verzekeraar bellen voor de ophalen van de niet meer rijdbare auto. Vervangend vervoer is dan meestal beperkt tot een enkeltje Nederland met het openbaar vervoer. Ik zou daar eerlijk gezegd niet heel gelukkig van worden, al helemáál niet aan het begin van mijn vakantie. 

Waarvan ik nog ongelukkiger zou worden, is als mijn doorlopende reisverzekering niet via de KNAC zou lopen. Dat behoeft enige uitleg. Ten eerste worden de noodzakelijk gemaakte overnachtingskosten bij de KNAC-reisverzekering altijd vergoed. Bij de meeste andere reisverzekeraars vallen deze kosten onder de rubriek ‘pechhulp’ die tegen betaling van extra premie te verzekeren is. Ten tweede hebben wij onze (doorlopende) reisverzekering ondergebracht bij Unigarant Verzekeringen. Deze ANWB-dochter kwam in april van dit jaar met haar uitgebreide doorlopende reisverzekering als beste uit de test van de Consumentenbond. Dus met de dekking zit het wel goed. Ten derde hoeft u het voor de premie niet te laten; de premies voor doorlopende reisverzekeringen liggen doorgaans dicht bij elkaar. Oh en ten vierde: het is gewoon reuze handig om alles wat met uw autoreis te maken heeft onder één dak te verzekeren. Dan wordt de hulpverlening immers na één telefoontje met onze 24/7 bereikbare alarmcentrale in gang gezet. U hebt bij calamiteiten in het buitenland echt wel wat anders te doen dan stad en land af te bellen. 

Het woordenboek Hedendaags Nederlands (2002) omschrijft de uitdrukking “Voor eigen parochie preken” anders dan Van Dale en in mijn optiek ook wat beter: “Een overtuiging uitdragen binnen een kring geestverwanten”. Welnu, dat uitdragen heb ik nu gedaan, gericht op alle autoliefhebbers die deze zomer weer met plezier door Europa gaan toeren. Hopelijk deze keer ook met een, naast onze autoverzekering en pechhulppakket, KNAC (doorlopende) reisverzekering. Even een telefoontje of een email naar onze afdeling verzekeringen en alles wordt geregeld, tot het opzeggen van uw huidige verzekering aan toe. 

Kees de Regt
Manager Verzekeringen 

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors