Eindhovense start-up SALD claimt revolutie in accutechniek

De Eindhovense start-up SALD heeft een methode gevonden om de capaciteit van accu’s te verdrievoudigen en ze vijf keer zo snel te kunnen laden. De techniek heet Spatial Atomic Layer Deposition en wordt door de start-up verder ontwikkeld voor productie in solid state accu’s.

Het bedrijfje SALD is een spin-off van het eveneens Eindhovense bedrijf SoLayTec. Samen met TNO en het Duitse Fraunhofer Instituut is een methode ontwikkeld om een extreem dun laagje aan te brengen op batterijcellen. Daarmee wordt een driedimensionale constructie mogelijk die de capaciteit verdrievoudigt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze techniek in solid state accu’s wordt toegepast, die veel veiliger zijn omdat ze niet kunnen branden of exploderen. Het is met deze techniek ook mogelijk om een accu vijf keer zo snel op te laden. Dan zou tien minuten stroom tanken aan een snellader straks voldoende zijn voor een actieradius van 600 kilometer.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors