Bezoekers

008732
Bezoekers vandaag : 6
Gisteren : 1131

Europees Parlement stemt in met uitstootvrije nieuwe auto’s in 2035

Het verkoopverbod van nieuwe benzine- en dieselauto’s is weer een stapje dichterbij gekomen. Een meerderheid van het Europees Parlement stemde gisteren voor het plan om alleen de verkoop van uitstootvrije nieuwe auto’s toe te staan vanaf 2035. Met 340 stemmen voor, 279 tegen en 21 onthoudingen was het niet bepaald een overweldigende meerderheid. 

Het doel van de maatregel is om de CO2-uitstoot terug te brengen, maar uiteraard is dat vooral afhankelijk van de manier waarop de energie van uitstootvrije auto’s wordt verkregen. De EU ziet het liefst alleen elektrische auto’s vanaf 2035, maar het effect op de CO2-uitstoot zal beperkt zijn als er niet voldoende groene stroom wordt opgewekt voor al die elektrische auto’s.

Het Europees Parlement kwam in december al met de lidstaten overeen om tussentijds de CO2-uitstoot voor auto’s en bestelwagens terug te dringen. Vanaf 2030 moeten auto’s 55 procent minder uitstoten en bestelwagens 50 procent. Er komt ook een nieuwe methode voor de beoordeling van de CO2-uitstoot gedurende de volledige levensloop van een voertuig.

De nieuwe wetgeving is onderdeel van het zogeheten ‘Fit for 55’-pakket van de Europese Commissie. De maatregelen moeten bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van de EU. In 2050 moet de EU klimaatneutraal zijn, hebben de EU-leiders afgesproken, en om dat doel te bereiken moet de netto‑uitstoot van broeikas­gassen in 2030 in de EU met 55 procent zijn verminderd. 

(Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors