Europese Fords volledig elektrisch in 2030

Ford wil in 2030 in Europa alleen nog volledig elektrische personenauto’s verkopen. Vanaf 2026 zullen er al geen Fords meer worden verkocht die uitsluitend op fossiele brandstoffen rijden, want dan zijn dat allemaal plug-in hybrides geworden. 

De aankondiging betekent niet dat elke verkochte Ford in 2030 al elektrische zal zijn, want bij bedrijfsauto’s is dat niet haalbaar. Daar zal in 2030 tweederde al elektrisch kunnen zijn.

Om de plannen voor elektrisch rijden werkelijkheid te laten worden, investeert Ford een miljard dollar (829 miljoen euro) in een nieuwe fabriek in Keulen. Daar moet dan het eerste volledig elektrische model van de band lopen. Ford maakt voor de ontwikkeling van elektrische auto’s gebruik van hetzelfde platform als de Volkswagen Group. Op dit moment heeft Ford slechts een elektrisch model, de Mustang Mach-E, die vooral voor de Amerikaanse markt is ontworpen.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors