Jaguar bouwt in 2025 alleen nog elektrische auto’s

Jaguar zet volledig in op de elektrische auto. In 2025 wil het Britse merk zelfs alleen nog maar elektrische auto’s produceren. Ook Land Rover gaat veel meer elektrische modellen bouwen. In de komende vijf jaar komen er zes nieuwe volledig elektrische Land Rovers. Dat heeft Thierry Bolloré, de nieuwe topman van Jaguar Land Rover gezegd tijdens de presentatie van de nieuwe strategie voor het concern. 

Thierry Bolloré is sinds september 2020 de nieuwe topman van Jaguar Land Rover en heeft nu zijn grote transformatiestrategie bekendgemaakt. Onder de naam ‘Reimagine’ wil hij dat de twee merken zichzelf opnieuw uitvinden en de kern van de strategie daarbij is elektrificatie. Jaguar moet daarbij in 2025 al volledig elektrisch zijn, Land Rover zal vanaf het einde van het decennium van elk model een elektrische variant aanbieden. Diesels worden vanaf 2026 geleidelijk afgeschaft. Jaguar Land Rover zal ook beginnen met het testen van brandstofcelvoertuigen.

Voor Bolloré zijn “kwaliteit en winst in de toekomst belangrijker dan volume”, zo liet hij tijdens de internetpresentatie weten. De onderneming wil de schulden verminderen en op lange termijn winstgevend worden. De ontwikkeling van de nieuwe Jaguar XJ wordt gestopt, want het merk stapt over op een nieuw platform dat losstaat van Land Rover. 

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors