Bezoekers

039639
Bezoekers vandaag : 220
Gisteren : 504

Ferrari V8 turbomotor ‘motor van het jaar’

De 3,9 liter V8 twinturbomotor uit de Ferrari 488 Pista is met afstand algemeen winnaar geworden in het verkiezing van de ‘International Engine of the Year’. De krachtbron won ook nog in drie categorieën.

Ferrari deed het sowieso tamelijk goed in de verkiezing, want de 6,5 liter V12-motor werd ook nog eerste in de categorie ‘best new engine’ en werd derde algemeen. Porsche werd tweede algemeen met de 3,0 liter zescilinder turbomotor in de 911.

Op de vierde plaats eindigde de volledige elektrische aandrijflijn van Tesla, gevolgd door de 1,0 liter driecilinder turbomotor van Volkswagen. Zesde werd BMW met de 1,5 liter hybride aandrijflijn van de i8, zevende de Audi 2,5 liter vijfcilinder turbomotor, achtste de PSA 1,2 liter driecilinder turbomotor, met daarachter de Porsche 2,0 liter viercilinder turbomotor.

Opmerkelijk is dat er slechts één dieselmotor in de punten eindigde (in de categorie 2,0 tot 2,5 liter), en dat er een elektrische aandrijflijn in de top 5 eindigt. Audi valt met de 2,5 liter turbomotor al voor de negende keer in de prijzen.

Misschien leuk om te lezen:

Video: Cadillac ‘Sixteen’

In 1930, met de beurskrach nog kersvers in het geheugen, lanceert Cadillac haar ‘Sixteen’. De zestiencilinder had maar één doel:…

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors