Bezoekers

025571
Bezoekers vandaag : 296
Gisteren : 543

Formule 1-huwelijk Porsche en Red Bull gaat niet door

Porsche stapt niet in de Formule 1 met Red Bull. Het droomhuwelijk, zoals het al werd genoemd, spatte al voor de plechtigheid uit elkaar. Porsche wilde meer zijn dan alleen motorleverancier, maar Red Bull accepteert niet dat Porsche de helft van de aandelen van de renstal overneemt.

In de officiële verklaring die vanmorgen werd gegeven door Porsche luidt het als volgt: “In het kader van een mogelijke Formule 1 deelname van Porsche, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG en Red Bull GmbH hebben de afgelopen maanden gesprekken gevoerd. Beide ondernemingen zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat deze gesprekken niet zullen worden voortgezet. Het uitgangspunt was altijd een partnerschap op voet van gelijkheid, dat niet alleen een partnerschap voor de motor inhield, maar ook voor het team. Dit kon niet worden gerealiseerd.”

Nieuwe partner gezocht

Porsche wil ondanks het mislukken van de gesprekken met Red Bull blijven onderzoeken of het mogelijk is in de Formule 1 te stappen. In de verklaring staat: “Met de wijzigingen in het reglement waartoe besloten is, blijft de raceserie een aantrekkelijke omgeving voor Porsche, die we blijven volgen.” Welke partner mogelijk is blijft echter nog onduidelijk. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors