Siemens neemt grootste waterstoffabriek in Beieren in gebruik

waterstoffabriek

De grootste groene waterstoffabriek van Beieren wordt in gebruik genomen door Siemens. Per jaar moet de fabriek, die stroom gebruikt van zonnepanelen en windmolens, zo’n 1.350 ton waterstof produceren. Er wordt al gesproken over een verdubbeling van de capaciteit.

De belangrijkste afnemers van de waterstof zullen regionale bedrijven zijn. dat kunnen bedrijven in de glas- en keramiekindustrie zijn tot transportbedrijven en toeleveranciers van de automobielindustrie, zo liet Siemens weten. Daarnaast wordt er volgend jaar een waterstoftankstation gebouwd. De restwarmte en de tijdens de elektrolyse afgesplitste zuurstof zouden ter beschikking worden gesteld van naburige industriële bedrijven. Het hele proces van de vervaardiging van waterstof uit groene stroom is volledig CO2-vrij. Het hart van de installatie wordt gevormd door een elektrolyser van de voormalige dochteronderneming Siemens Energy.

De Beierse premier Markus Söder (CSU), die samen met Rebellius de fabriek opende, benadrukte op Twitter dat Beieren “baanbrekend werk verricht voor Duitsland en Europa”.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors