Geen nieuwe Mitsubishi’s meer voor Europa

Mitsubishi zal de komende jaren geen nieuwe modellen meer uitbrengen in Europa. De bestaande modellen blijven leverbaar, maar wat er gebeurt als de productie daarvan stopt is onduidelijk. Mogelijk trekt het Japanse merk zich dan helemaal terug uit Europa.

Mitsubishi liet deze week weten zich voortaan te willen concentreren op Azië en Amerika en de presentatie van nieuwe modellen voor Europa te willen bevriezen. Maar als dat bevriezen enkele jaren blijft duren zullen de huidige nog leverbare modellen aan het eind van hun levenscyclus komen en wordt het gamma steeds verder uitgedund. Uiteindelijk blijft er dan geen leverbaar model meer over en is Mitsubishi effectief verdwenen uit Europa.

Mitsubishi is een van de drie pijlers onder het samenwerkingsverband van Renault-Nissan-Mitsubishi. Eerder liet Nissan al weten zich meer te richten op Azië en Afrika. In Nederland levert Mitsubishi momenteel vier modellen personenauto’s: de Space Star, de ASX, de Eclipse Cross en de Outlander. De eerste twee zijn nog redelijk jong, maar de Eclipse Cross en de Outlander lopen al enkele jaren mee.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors