Bezoekers

003132
Bezoekers vandaag : 338
Gisteren : 474

Nog half miljoen auto’s op winterbanden

In ons land rijden momenteel nog circa nog een half miljoen auto’s rond op winterbanden. En dat ondanks een hittegolf met temperaturen van meer dan 30 graden. Dat blijkt uit een steekproef van de Bovag onder 1.658 auto’s.

Uit de proef bleek dat 5,3 procent van de gecontroleerde auto’s hoogzomer nog nog op winterbanden rijdt. Geëxtrapoleerd op het gehele wagenpark van negen miljoen auto’s komt de Bovag zo op circa een half miljoen auto’s. Winterbanden hebben een speciaal profiel en zijn gemaakt van een zachte rubbersoort, die soepel blijft en veel grip geeft bij lage temperaturen. Bij hoge temperaturen heeft een winterband juist vanwege dat zachtere rubber minder grip en een langere remweg. Bovendien slijten winterbanden in de zomer veel sneller.

De uitkomst van het onderzoek van de Bovag is vergelijkbaar met vorig jaar. Opvallend was overigens dat in Utrecht en Amsterdam 7 procent van de auto’s nog op winterbanden reed, terwijl dat in Breda en Roosendaal 4 procent was. Ook viel op dat veel oude, kleine auto’s nog van winterbanden waren voorzien.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors