Autodiefstal daalt bijna tien procent

Een verrassing is het in coronatijd niet, maar in de eerste zes maanden van 2020 is het aantal autodiefstallen met 9,3 procent gedaald. In totaal werden er 3.272 auto’s gestolen. De daling was het sterkst bij auto’s van vier jaar en ouder, minus 11,3 procent. Deze cijfers werden gepresenteerd door Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Net in alle categorieën is het aantal diefstallen gedaald. Bij de lichte bedrijfswagens was er een forse stijging te zien: 844 auto’s tegen 650 in dezelfde periode in 2019. Opmerkelijk is dat het aantal diefstallen in Amsterdam daalde met 19 procent en dat het juist steeg in Rotterdam (16 procent).

Opmerkelijk is ook dat het aantal diefstallen bij Toyota, Renault, Fiat, Lexus en Mazda is gestegen. Bij de personenauto’s tot drie jaar waren er tijdens de ‘intelligente lockdown’ veel minder diefstallen, in juni was er weer een toename van 27 procent.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors