Gemeente Utrecht wil laadpalen uitzetten tegen overbelasting

Slecht nieuws voor inwoners van Utrecht met een elektrische auto. Als ze die bij een publieke laadpaal in de stad willen opladen, dan hebben ze binnenkort wellicht een probleem. Om de overbelasting van het stroomnet te vermijden, wil de gemeente laadpalen tijdens piekuren volledig uitschakelen.

Er is al besloten om het vermogen van de laadpalen tussen vier uur ‘s middags en negen uur ‘s avonds te verlagen waardoor het langer duurt voordat je auto is opgeladen. Maar de GroenLinks-wethouder Lot van Hooijdonk ziet ook wel wat in een nog radicaler idee van netbeheerder Stedin om de laadpalen in die periode helemaal uit te schakelen. Wie dan toch stroom nodig heeft voor de elektrische auto, zou dat dan tegen een flink hoger tarief geleverd kunnen krijgen. 

De lokale fracties van de PvdA en de ChristenUnie hebben een nog dwazer idee, want ze willen dat het elektrische auto’s moeilijker gaan maken om door de stad Utrecht te rijden. Een soort omgekeerde milieuzone als het ware, wat opmerkelijk is voor een stad die als een van de eerste een milieuzone invoerde in Nederland. 

(Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors