Gemeenteraad Rotterdam boos op wethouder om milieuzone

De PvdA en de VVD in de gemeenteraad van Rotterdam zijn boos op wethouder Pex Langenberg van D66 vanwege het nieuwe besluit om alsnog benzineauto’s te weren uit de milieuzone. De partijen zijn van mening dat het ‘onbehoorlijk bestuur’ is dat de wethouder een besluit herinvoert dat door de rechter even daarvoor vanwege slechte onderbouwing van tafel was geveegd.

De rechter was tot het oordeel gekomen dat het om maar circa 500 klassieke auto’s gaat. Die dragen volgens de uitspraak niet aantoonbaar bij tot de vervuiling van de stad door de uitstoot van roet en andere schadelijke stoffen. De wethouder legde dit besluit naast zit neer, zo schreef de krant Metro. “Terwijl heel Rotterdam op vakantie was voerde hij opnieuw een verbod in op die auto’s”, zei PvdA-raadslid Barbara Kathmann. “Ze wisten van niks.”

Jan Willem Verheij van de VVD was van mening dat wethouder Langenberg de Rotterdammers die een oud Eendje of Kevertje bezitten op zijn minst voldoende tijd had moeten geven om kennis te nemen van het nieuwe verkeersbesluit waardoor hun auto’s toch weer verboden worden. “Ik heb berichten van mensen die vandaag pas de brief van de gemeente gehad hebben dat ze er volgende week niet meer in mogen. Dat is te kort dag. Het ergste is nog dat de rechter eerder oordeelde dat de gemeente Rotterdammers niet op tijd geïnformeerd heeft over de invoering van de milieuzone. Nu maakt u dus dezelfde fout opnieuw.”

Het invoeren van de milieuzone heeft de gemeente Rotterdam overigens al bijna zes miljoen euro gekost. In 2015 en 2016 werd er vijf miljoen aan uitgegeven en dit kost de milieuzone de gemeente in totaal 860.000 euro. Zo’n 60.000 euro daarvan werd gespendeerd aan het inhuren van juristen en advocaten buiten de gemeentelijke organisatie.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors