Kwart meer boetes voor bellen of appen

Het aantal boetes voor het bellen of appen achter het stuur is flink gestegen. In de maanden mei tot en met augustus van dit jaar werden er 26.296 boetes uitgeschreven voor het in de hand houden van een mobieltje achter het stuur, tegen 20.968 in dezelfde periode vorig jaar.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie denkt dat de stijging komt door de extra aandacht die er voor het onderwerp is. Op het niet handsfree gebruiken van een telefoon in de auto  staat een boete van 230 euro. Toch vormen de boetes voor bellen of appen maar een heel klein deel van alle verkeersboetes. Want er werden in de genoemde periode bijna drie miljoen boetes uitgeschreven voor snelheidsovertredingen. In totaal werden er 3.412.469 verkeersboetes uitgedeeld.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors