Meer fijnstof na invoering milieuzone Antwerpen

De invoering van de milieuzone in Antwerpen lijkt vooralsnog niet het gewenste effect te hebben. In de eerste zes maanden van dit jaar werd de toegelaten norm voor fijnstof in Antwerpen namelijk vaker overschreden dan in 2016 toen er nog geen milieuzone was ingesteld.

Dat melden verschillende Vlaamse kranten naar aanleiding van een artikel in de Gazet van Antwerpen. De Vlaamse minister van Leefmilieu, Joke Scauvliege, probeerde de overschrijding te nuanceren door te stellen dat het drie tot vijf jaar kan duren voor er een onderbouwde uitspraak over de concentraties fijnstof kan worden gedaan. Dat is in tegenspraak met eerdere claims van de Vlaamse overheid dat direct ingrijpen ook onmiddellijk resultaat oplevert, zo meldt die Belgische website auto55.be. De Vlaamse milieuminister stelt ook dat Antwerpenaren wellicht hadden geanticipeerd op de komst van de milieuzone, waardoor het directe effect niet goed te meten was. Of er in het eerste halfjaar meer grote zeeschepen in de Antwerpense haven hebben aangemeerd, waardoor de lucht in de stad mogelijk vuiler zou zijn geworden, is niet bekend gemaakt.

Misschien leuk om te lezen:

Bron: Pixabay, https://pixabay.com/nl/photos/van-brienenoordbrug-rotterdam-winter-3894954/
Rijkswaterstaat: ‘Van Brienenoordbrug is veilig’

Rijkswaterstaat heeft gereageerd op de brandbrief die burgemeesters Aboutaleb (Rotterdam) en Van Zanen (Den Haag) deze week stuurden over de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Volgens de uitvoeringsorganisatie is er van instortingsgevaar geen sprake, maar is de oeververbinding wel ‘op leeftijd’.

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors