Oude benzineauto’s mogen toch weer milieuzone Rotterdam in

De gemeente Rotterdam, of eigenlijk D66-wethouder Pex Langenberg, heeft wederom bakzeil moeten halen met het weren van oude benzineauto’s (voor juli 1992) uit de milieuzone in Rotterdam. De Raad van State haalde met een voorlopige voorziening een streep door het besluit van afgelopen zomer om benzineauto’s van voor 1992 opnieuw te weren.

Bij het instellen van de milieuzone in Rotterdam werden dieselauto’s van voor 2001 en benzineauto’s van voor 1 juli 1992 geweerd. Daartegen werd bezwaar aangetekend door de Stichting Rotterdamse Klassiekers omdat met name de onderbouwing voor het weren van oude benzineauto’s niet zou kloppen. De rechter oordeelde op 14 juni dat het weren van oude benzineauto’s onterecht was en dat ze weer moesten worden toegelaten. Daarop nam de wethouder Pex Langenberg een nieuw besluit om de oude benzineauto’s te weren. De hoogste bestuursrechter, de Raad van State, heeft nu geoordeeld dat de gemeente onjuist heeft gehandeld door een nieuw besluit te nemen en heeft bepaald dat de oude benzineauto’s weer de milieuzone in mogen.

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors