Bezoekers

003134
Bezoekers vandaag : 340
Gisteren : 474

General Motors staakt productie Cruise-Robotaxi

Na het kwijtraken van de licentie voor autonoom rijden in San Francisco staakt General Motors de productie van de Cruise-Robotaxi van de dochteronderneming Cruise. 

Onlangs moest robotaxibedrijf Cruise stoppen met de proeven met taxi’s – Origin genaamd – zonder bestuurder aan boord. Twee ongelukken met voetgangers waren aanleiding voor de Californische vervoersautoriteit om Cruise niet langer toe te staan om met auto’s zonder veiligheidsbestuurders in de straten van San Francisco te rijden. De GM-dochter schortte vervolgens ook op andere locaties het rijden zonder bestuurder op. Voertuigen van concurrent Waymo mogen nog wel bestuurderloos door San Francisco rijden.

General Motors lijkt nu de stekker uit het hele project te trekken, want na de voorserie-modellen wordt de productie voorlopig stopgezet. De zelfrijdende Origin is samen met Honda ontwikkeld en zou over een paar jaar ook in Japan worden gebruikt. In de rechthoekige auto’s met schuifdeuren is geen plaats voor een bestuurder.

De Californische autoriteiten zijn vooral bezorgd over het laatste voorval met de Cruise robotaxi. Daarbij werd een vrouw aangereden door een andere auto en belandde zij voor de Origin. Deze remde in eerste instantie, maar besloot daarna om naar de kant van de weg te sturen, waarbij de vrouw die onder de auto vastzat zes meter werd meegesleurd. Cruise deed het ongeval aanvankelijk af als ongevaarlijk. Er loopt nog een onderzoek naar de eerste communicatie na het ongeval. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors