Bezoekers

008726
Bezoekers vandaag : 1131
Gisteren : 1106

Gent weert voorlopig alle oldtimers uit milieuzone

De Belgische stad Gent heeft besloten om voorlopig alle oldtimers uit de stad te weren. Dit in reactie op de de vernietiging door de Belgische Raad van State van de regels voor de milieuzone. Die vond het discriminerend dat alleen oldtimers ouder dan 40 jaar zijn vrijgesteld, terwijl oldtimers tussen 30 en 40 jaar werden geweerd. Daarop besloot het stadsbestuur maar om alle oldtimers te weren.

Oudere oldtimers in Gent moesten overigens al een jaarpas van 345 euro kopen om in de milieuzone te mogen rijden. Jongere oldtimers (tussen 30 en 40 jaar) konden alleen de milieuzone in met een dagpas van 35 euro, die maximaal acht keer per jaar kon worden gekocht. 

De eerste tijd zal de stad Gent nog niet meteen optreden tegen de bezitters van oldtimers die in de milieuzone rijden. Eerst moeten alle bezitters ervan in Gent worden geïnformeerd en de stad moet nog uitzoeken hoe de reeds betaalde jaarpas van 345 euro zal worden terugbetaald. 

Het stadsbestuur wijst er verder op dat het aan het Vlaamse parlement is om met goede wetgeving voor milieuzones te komen, wat al in 2019 werd beloofd en nog steeds niet is geregeld. De BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association), die opkomt voor de belangen van oldtimerrijders, wijst er daarnaast op dat de Europese Commissie in 2017 aanbevelingen heeft gepubliceerd, waarin gepleit wordt om oldtimers vrij te stellen van stedelijke toegangsregelingen zoals een milieuzone (LEZ). De Europese definitie verwijst daarbij naar voertuigen ouder dan 30 jaar.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors