Europa heeft in 2035 65 miljoen oplaadpunten nodig

De EU en veel Europese landen hebben ambitieuze plannen om de verbrandingsmotor uit te faseren en te vervangen door elektrische auto’s. Maar dat betekent wel dat er in Europa in 2035 65 miljoen oplaadpunten voor elektrische auto’s moeten staan. Dat melden adviesbureau Ernst & Young en Eurelectric, de branchevereniging voor de Europese stroomsector, in een gezamenlijk rapport.

Van die 65 miljoen oplaadpunten moeten er 55 miljoen bij woningen worden geïnstalleerd en 10 miljoen oplaadpunten zouden openbaar moeten zijn. Daarmee moeten de circa 130 miljoen elektrische auto’s die in 2035 in Europa in gebruik zullen zijn, worden opgeladen. 

Volgens de cijfers waren er midden vorig jaar nog geen half miljoen oplaadpunten voor EV’s in Europa. Daarvan stond wel bijna een derde in Nederland. Met name in Oost-Europa loopt men achter met laadinfrastructuur. Maar ook in Nederland neemt de druk op de openbare oplaadpunten toe. 

Vorig jaar steeg het marktaandeel van de volledige elektrische auto in de Europese autoverkopen naar 9,1 procent. Bovendien hadden plug-in hybride modellen, die natuurlijk ook extern opgeladen kunnen worden, een marktaandeel van 8,9 procent. 

Volgens Ernst & Young rijden er momenteel bijna vijf miljoen elektrisch auto’s op de  Europese wegen zal dit aantal in vijf jaar verdubbelen, om daarna tot 2030 door groeien naar 65 miljoen elektrische auto’s. Maar als de laadinfrastructuur niet meegroeit, kan dat de verkoop van elektrische auto’s afremmen. (Bron: autoweek.nl)

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors