Bezoekers

003147
Bezoekers vandaag : 353
Gisteren : 474

Glorieuze finish van fantastische rally Parijs-Amsterdam

De rally Parijs-Amsterdam is op glorieuze wijze gefinisht op Kasteel de Haar in Haarzuilens. De ter ere van het 120-jarig bestaan van de KNAC gehouden rally bleek een flinke uitdaging voor de 80 teams met vooroorlogse auto’s, maar zelfs de oudste auto, de Amadee Bollee uit 1899, kwam ongeschonden aan de finish.

De oudste auto moest wel drie keer onderweg een kleine reparatie ondergaan, want de leren aandrijfriem rekte tijdens de tocht op en moest steeds een stukje worden ingekort. Bovendien moest er regelmatig wat water worden bijgevuld. Verder geen problemen bij deze auto die elke dag een uur of vier eerder vertrok dan de andere deelnemers, omdat zijn topsnelheid slechts maximaal 40 km/h bedraagt.
De andere deelnemers hadden het dan iets makkelijker, maar naar hedendaagse maatstaven is dat nog altijd verre van makkelijk. Vooroorlogse auto’s beschikken niet over stuurbekrachtiging of airconditioning, vaak niet over verwarming, soms niet eens over een dak en de oudste exemplaren moesten nog gewoon aangeslingerd worden.
Onderweg was er ook bijna altijd wat onderhoud nodig. Vaak oliepeilen en bijvullen, soms water erbij, een beetje olie op de klepgeleiders spuiten en hier en daar was een spoedreparatie nodig. Zo brak bij een oude Bentley de uitlaat af, maar die werd met colablikjes en ijzerdraad weer rijdbaar gemaakt. En een oude A-Ford had op de eerste dag een klein brandje onder de motorkap en problemen met de carburatie en de ontsteking op de tweede dag, maar hij stond ook met een brede glimlach op het grond voor de trappen van kasteel De Haar.
De volledige uitslag van de Rally Parijs-Amsterdam is hier te vinden. Kijk voor foto’s op onze facebookpagina.

 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors