Bezoekers

025567
Bezoekers vandaag : 292
Gisteren : 543

Grootste schuurvondst ooit gekocht door Gallery Aaldering

Een collectie van 230 auto’s is onlangs ontdekt in Dordrecht en is daarmee vrijwel zeker de grootste schuurvondst ter wereld. De gehele collectie is gekocht door Gallery Aaldering die de auto’s vanaf 19 mei online gaat veilen via Classic Car Auctions.

Voor een autoliefhebber is dit wellicht een spannend jongensboek. Want een Nederlandse autoverzamelaar, ene heer Palmen, heeft jarenlang verborgen weten te houden dat hij een exclusieve collectie auto’s aan het opbouwen was. En geen kleine collectie ook, want de inmiddels aan Gallery Aaldering verkochte verzameling bestaat uit liefst 230 auto’s en is vermoedelijk de grootste schuurvondst ooit. De collectie is nu verkocht omdat de heer Palmen in een verzorgingstehuis is beland en niet meer voor zijn auto’s kon zorgen. 

De verzameling stond opgeslagen op drie plekken in Dordrecht. Vrijwel niemand was ervan op de hoogte, zelfs de buren niet, want Palmen liet zelden iemand binnen. Onder de 230 auto’s bevinden zich vele bijzondere exemplaren. Zoals bijvoorbeeld een Lancia Aurelia B24 Convertible, een Alfa Romeo 2600 SZ en een Mercedes-Benz 300S Roadster, waarvan er onlangs nog eentje werd aangeboden voor 700.000 euro. De heer Palmen was blijkbaar een liefhebber van Facel Vega, want daarvan zijn er acht exemplaren in de collectie. Voor meer informatie over de veiling van de collectie kunt u hier klikken. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors