Bezoekers

025587
Bezoekers vandaag : 312
Gisteren : 543

Meer rijbewijzen in de provincie: Drenthe koploper

Heel verrassend is het niet, maar de rijbewijsdichtheid is in landelijke provincies veel hoger dan in de Noord- en Zuid-Holland. In Drenthe heeft het hoogste percentage van de bevolking een rijbewijs, zo blijkt uit een onderzoek van mobiliteitsplatform Moby. 

Na Drenthe is Overijssel de provincie met de hoogst rijbewijsdichtheid gevolgd door Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, Friesland, Utrecht, Limburg, Flevoland, Groningen, Zuid-Holland en Noord-Holland. Daaruit mag worden afgeleid dat goed openbaar vervoer leidt tot minder rijbewijzen en minder autogebruik. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen voegt daar op de website mobiliteitsplatform.nl nog aan toe dat “hoge parkeertarieven en de kosten van parkeervergunningen in de Randstad ook een rol spelen”. 

In Zeeland zijn gemiddeld de meeste jongeren in het bezit van een autorijbewijs. Limburg volgt achter Zeeland op de tweede plaats. In Drenthe zijn de rijbewijshouders gemiddeld het oudst. In de afgelopen tien jaar is het aantal rijscholen in Nederland met wel 11 procent gestegen, zo blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. In Friesland zijn de meeste nieuwe rijscholen bijgekomen: maar liefst 23 procent meer dan tien jaar geleden. In Groningen (-3%) en Limburg (-4%) daalde het aantal rijscholen.

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors