Bezoekers

008730
Bezoekers vandaag : 4
Gisteren : 1131

Herfsttocht groot succes ondanks buiig weer

De KNAC Herfsttocht door het ‘groene hart’ van Nederland is een geslaagde tocht geworden. En dat ondanks het soms wat buiige en vrij frisse weer, dat de pret niet kon bederven. 

Tegen de voorspellingen van buienradar in druppelden rond negen uur ‘s morgens niet alleen de deelnemers het prachtige Fort Wierickerschans binnen, maar vielen er af en toe ook druppels uit de lucht. Niettemin stonden er bij de start heel wat cabrio’s met open dak in de rij om weggevlagd te worden door KNAC-directeur Peter Staal. 

Voor de start waren er al punten te verdienen met het herkennen van Nederlandse F1-coureurs, waarna op de route de beletterde fotopunten in de juiste volgorde op het wedstrijdformulier moesten worden ingevuld en de deelnemers vijf vragen moesten beantwoorden. De ochtendroute voerde over smalle maar zeer fraaie weggetjes door het Hollandse polderlandschap. Dat het soms even wat harder druppelde kon de deelnemers niet deren. 

Na de voortreffelijke lunch op Ford Wierickerschans stond de middagroute op het programma met wederom een fotoherkenning voor de herstart, dit keer van auto-onderdelen. Op de route moesten ook weer de fotomomenten in de juiste volgorde worden ingevuld en vragen worden beantwoord. Aan de finish stond een ‘aangeklede borrel’ klaar.

Nadat de laatste deelnemer kort na vier uur ‘s middags zijn formulier had ingeleverd, maakte het KNAC Rittenteam de balans op en konden de prijzen worden uitgereikt. Drie equipes eindigden met een puntentotaal van 200, maar bij zo’n ex aequo situatie bepaalt de ideale rijtijd van de ochtendroute de volgorde in de uitslag.  

Daardoor eindigde de equipe Berkhout op de eerste plaats, gevolgd door de equipe Laurijsen op de tweede plaats en de equipe De Vreede mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen. Een aanmoedigingsprijs was er voor equipe Mulders.

Winnaars 1e prijs Herfsttocht 2023
Winnaars 2e prijs Herfsttocht 2023
Winnaars 3e prijs Herfsttocht 2023
Winnaars aanmoedigingsprijs

De gehele uitslag kunt u hier downloaden. 

De correcte ingevulde wedstrijdformulieren vindt u hier

Een overzicht van de Herfsttocht 2023 in foto’s kunt u bekijken op de facebookpagina van de KNAC

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors