Herfsttocht was weer een pareltje (met video)

De KNAC Herfsttocht 2022 door de Brabantse Kempen was weer een gedenkwaardige rit. Met de start op de Automotive Campus in Helmond, een route door het Brabantse land, een lunch op Kempen Airport in Budel, de finish bij DAF in Eindhoven en dan per vintage stadsbus naar het DAF Museum voor de prijsuitreiking, was het weer een pareltje.

Het KNAC rittenteam verdient een dikke pluim voor deze perfect georganiseerde tocht, waarbij alleen een aanvankelijk onwillige generator voor de startboog roet in het eten dreigde te gooien. Maar het probleem was gelukkig zelfs zonder de Breakdownservice snel verholpen en de rit kon precies op tijd van start gaan. Na een welkomstwoord van Peter Staal, was er een korte voordracht over het bedrijf Dens, gevestigd op Automotive Campus, dat werkt aan waterstofopslag in hydrozine. Een interessante ontwikkeling.

Na een behendigheidsproef – achteruit parkeren op zo kort mogelijk afstand van een obstakel zonder het te raken – konden de deelnemers op pad voor de ochtendetappe van ruim 70 kilometer door de Brabantse en zelfs een klein stukje Belgische Kempen, om te gaan lunchen in de Coockpit op Kempen Airport in Budel.

Na de lunch volgde de herstart met weer een kleine behendigheidstest – precies een omwenteling van de je wiel naar voren rijden – en aansluitend een route van 70 kilometer door een westelijk stukje van de Kempen naar Eindhoven. 

DAF Museum

De prijsuitreiking vond plaats in het prachtige DAF Museum, waar Geert Vermeer kort nog wat vertelde over de lopende Tatra tentoonstelling. Aansluitend was het bestuurslid Wim Meijs die de prijzen uitreikte. De eerste prijs ging naar equipe Rothengatter met 255 punten, op de hielen gevolgd door equipe Mathey met 250 punten. De derde plaats was voor de equipe Van der Ende met 245 punten, die afgelopen voorjaar nog eerste werd tijdens de Voorjaarsrit. De volledige uitslag van de Herfsttocht, de juiste antwoorden op de vragen en de oplossing van de fotoherkenning vindt u hieronder. Een uitgebreid fotoverslag is te vinden op onze facebookpagina

Misschien leuk om te lezen:

Nationale Oldtimerdag Lelystad: 16 juni 2024

Hét ideale Vaderdagsuitje voor dit jaar staat al vast. Op zondag 16 juni a.s. vindt namelijk ook de Nationale Oldtimerdag plaats. Op de Batavia Boulevard in Lelystad komen honderden oldtimers samen.

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors