Bezoekers

034578
Bezoekers vandaag : 146
Gisteren : 425

Het Jensen Genootschap Holland

Jensen is een zeer exclusief merk. Vandaag de dag omdat ze zeldzaam zijn, maar toen ze nog geproduceerd werden ook al vanwege de zeer hoge aanschafprijs. Misschien dat de liefhebbers die zich met het in stand houden van het merk daarom hebben gekozen voor de  naam ‘Het Jensen Genootschap Holland’. De club is in elk geval vriendenlid van de KNAC.

Jensen Motors is opgericht door de broers Alan en Richard Jensen als carrosseriebouwer. Van het midden van de jaren dertig van de vorige eeuw brachten ze onder eigen naam auto’s uit in zeer kleine oplagen. 

Jensen verwierf al de reputatie innovatief en maakte zelfs vrachtauto’s. In 1954 verscheen de 541 met polyester carrosserie en ook de opvolger had zo’n koetswerk, maar in 1966 werd weer overgeschakeld op staal toen de Interceptor verscheen. Deze auto verscheen ook met vierwielaandrijving als FF, oftewel Ferguson Formula. De FF hield het tot 1971 vol, de ‘gewone’ Interceptor tot 1976 toen het doek viel voor Jensen Motors. 

Klein maar gezellig

Vijf jaar later, in 1981, ontstond ‘Het Jensen Genootschap Holland’. Het club werd oorspronkelijk opgericht vanuit de zorg voor de onderdelenvoorziening, maar inmiddels is de doelstelling om het rijdende Jensen-erfgoed in stand te houden. 

Weliswaar is slechts een zeer kleine aantal nieuwe Jensens ooit ingevoerd in Nederland en België, maar ondanks het exclusieve karakter van een Jensen is het enthousiasme van de leden groot. En het is vooral een gezellige club. Leden kunnen altijd voor raad en daad terecht bij de technisch specialisten van Het Jensen Genootschap Holland voor alle ooit gebouwde typen. 

Klein maar actief

Het mag dan een kleine club zijn, maar Het Jensen Genootschap Holland is nauwelijks minder actief dan een grote merkenclub. Door het jaar heen worden er enkele ritten georganiseerd en eens per jaar staat er een herfstweekend op het programma. Vlak voor de winter is het dan tijd voor een sleuteldag. Daarnaast geeft de club acte de présence bij evenementen als de British Car Club Day 2022 en het Rollend Engels Erfgoed Evenement. 

Vier keer per jaar valt het 48 pagina’s tellende full color Jensen Journaal bij de leden in de bus. En daarnaast worden de leden door een fraaie website op de hoogte gehouden van alles wat met Jensen te maken heeft.

Website: jensenholland.nl
Lid worden: jensenholland.nl/lid-worden/

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors