Mercedes-Benz Klassieker Vrienden

De Stichting Mercedes-Benz Klassieker Vrienden – zo luidt de volledige naam officieel –  is een nog jonge club van liefhebbers van het oudste automerk. De club bestaat namelijk pas sinds 2007, maar de MBKV, zoals de stichting vaak wordt afgekort, is al geruime Vriendenclub van de KNAC. 

De MBKV is ontstaan uit een initiatief van een groep enthousiaste Mercedes-Benz oldtimerliefhebbers die elkaar regelmatig ontmoeten, veelal tijdens evenementen. In 2004 ontstond het idee om samen een nieuwe club te vormen. Dat er niet over een nacht ijs is gegaan blijkt wel uit het feit dat de uiteindelijke datum van oprichting van de MBKV pas drie jaar later plaatsvond. De juridische vorm van een stichting werd gekozen om het plezier en het samenzijn te laten prevaleren boven een meer gebruikelijke juridische vorm van een vereniging, die gepaard gaat met enkele minder gewenste verplichtingen.

Verwenweekend

“Het bijeenbrengen van Mercedes-Benz klassiekerliefhebbers door het organiseren van evenementen die het karakter hebben van een tourrit”, zo staat er in de oprichtingsakte. En dat is precies wat de club doet. Vanaf 2007 heeft de MBKV een stabiel bestuur dat zorgt voor het regelmatig organiseren van evenementen. Tourritten staan daarbij voorop, maar ook technische dagen voor geïnteresseerden en feestelijke bijeenkomsten worden niet vergeten. Al vele jaren is het ‘Verwenweekend’ het hoogtepunt voor de leden van de MBKV. Dan wordt er een buitenlands weekend georganiseerd, dat altijd erg succesvol is. 

Het bestuur van de stichting verzorgt jaarlijks een MBKV-Journaal waarin de deelnemers op de hoogte worden gesteld van alle geplande activiteiten. Het derde lustrum van de stichting staat op het programma voor 22 januari 2023. 

U kunt lid worden van de MBKV (eigenlijk ben je dan een deelnemer aan de stichting) als je Mercedes-Benz hebt van 20 jaar of ouder. Het aantal deelnemers van de Stichting is momenteel iets minder dan 100, de meesten zijn al lid sinds de oprichting. Maar het mogen er best meer worden en de MKBV nodigt enthousiaste Mercedes-rijders uit om lid te worden om samen te genieten van het moois dat ‘Das Haus’ door de jaren heen op de weg heeft gezet. 

Website: mbkv.nl
Lid worden: info@mbkv.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors