Bezoekers

008726
Bezoekers vandaag : 1131
Gisteren : 1106

Mercedes-Benz Klassieker Vrienden

De Stichting Mercedes-Benz Klassieker Vrienden – zo luidt de volledige naam officieel –  is een nog jonge club van liefhebbers van het oudste automerk. De Stichting Mercedes-Benz Klassieker Vrienden is opgericht in 2007 en is geruime Vriendenclub van de KNAC. 

De naam van de Stichting vertelt het verhaal van een groep enthousiaste Mercedes-Benz oldtimerliefhebbers die elkaar regelmatig tegenkwamen op verschillende momenten en tijdens georganiseerde evenementen. In 2004 ontstond het idee om met elkaar een nieuwe organisatie te vormen. “Het bijeenbrengen van Mercedes-Benz klassieker liefhebbers door het organiseren van evenementen die het karakter hebben van een tourrit” is opgenomen in de oprichtingsakte. Dat er niet over een nacht ijs is gegaan blijkt wel uit het feit dat de uiteindelijke datum van oprichting van de Stichting Mercedes-Benz Klassieker Vrienden (MBKV) eerst 3 jaar later plaatsvond. De juridische vorm van een Stichting werd gekozen om het plezier en het samenzijn te laten prevaleren boven een meer gebruikelijke juridische vorm van een vereniging, die gepaard gaat met een aantal minder gewenste verplichtingen.

Technische dagen

Sinds 2007 heeft de MBKV een bestuur dat zorgt voor de regelmatige organisatie van evenementen. Tourritten staan vanzelfsprekend bovenaan, maar ook Technische Dagen voor geïnteresseerden en feestelijke samenkomsten worden niet vergeten. De deelnemers brengen een keur van mooie Mercedes-Benz klassiekers bij elkaar op deze dagen, waarbij de omgeving minstens net zo veel kijkt naar de mooie automobielen als de deelnemers naar de omgeving.
Het Bestuur zorgt voor een jaarlijks MBKV-Journaal waarin de deelnemers op de hoogte worden gehouden van alle georganiseerde en geplande activiteiten van de Stichting. Deelnemers zijn natuurlijke personen die in het bezit zijn van een Mercedes-Benz ‘automobiel’ van tenminste 20 jaar oud.
Het aantal deelnemers van de Stichting is momenteel rond de 80, de trend is jammer genoeg dalend en heeft alles te maken met leeftijd van de deelnemers. Het bestuur bestaat uit zes leden.
De website (mbkv.nl) wordt met veel enthousiasme actueel gehouden door onze secretaris. De MBKV nodigt nieuwe leden uit in de kring van Mercedes liefhebbers om samen te genieten van het moois dat ‘Das Haus’ door de jaren heen op de weg heeft gezet. Dat kan via e-mail info@mbkv.nl

Website: mbkv.nl
Lid worden: info@mbkv.nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors