Bezoekers

024236
Bezoekers vandaag : 398
Gisteren : 483

Porsche Club 928 Nederland

Van de meeste auto’s ontstaan pas clubs nadat de bouw ervan is gestaakt. Maar toen de Porsche 928 Club Holland op 30 november 1997 werd opgericht was de 928 eigenlijk nog maar nét uit productie.

De naam veranderde later in Porsche Club 928 Nederland. Recent is dan ook het 25-jarig jubileum van deze KNAC Vriendenclub gevierd. In het allereerste clubblad, dat zoals alle edities digitaal kan worden gelezen op de website, schreef oprichter Louis Voogt dat de club veel pijlen op zijn boog had. Dat bleken geen loze woorden, want het aantal leden steeg snel en het aantal aangesloten 928’s ook. Momenteel zijn er nog 808 exemplaren geregistreerd in ons land. Alleen heeft minder dan de helft nog een geldige APK, zo ontdekte een van de leden. Er valt dus nog heel wat op te knappen.

Vooral gezelligheid

Porsche Club 928 Nederland staat, zo lezen we, “voor het behoud van de achtcilinder Porsche 928, door het delen van passie, kennis en ervaring”. Maar bovenal ligt de focus op gezelligheid. Om leden met technische problemen weer op weg te helpen organiseert de club elk jaar een technische dag. Daar kunnen de leden aan hun auto sleutelen met de kennis van de technische commissie achter de hand.

Toerritten

Lang niet elk evenement staat in het teken van de techniek of draait alleen om de auto’s. Soms wordt er een cultureel sausje toegevoegd of gaan de leden als onderdeel van bijvoorbeeld een rit een museum bezoeken. Bij de meeste evenementen van de club staat wel een toerrit centraal. En enkele keren per jaar voert zo’n rit naar het buitenland. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een culturele autoreis met onder meer een bezoek aan Bugatti in Molsheim, bezocht de club een Porsche- evenement in Dinslaken en werden de Le Mans Classic en de Porsche-fabriek in Stuttgart bezocht.

Jubileum

In 2022 vierde Porsche Club 928 Nederland ook zijn 25-jarig jubileum. Dit gebeurde op grootse wijze: de leden kwamen samen op een van de Bastions in Naarden-Vesting. Na een drankje te hebben genuttigd in de oudste horecagelegenheid van het dorp volgde een stadswandeling met gids. Daarna vertrok de karavaan via een fraaie route naar een feestlocatie in Baarn, waar ook de prijsuitreiking van de jaarlijkse clubcompetitie plaatsvond.

Website: porscheclub928.nl
Facebook: facebook.com/pc928nl
Twitter: twitter.com/pc928nl

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors