Bezoekers

024235
Bezoekers vandaag : 397
Gisteren : 483

Club Renault Sportives

In oktober 1981 is er een eerste ontmoeting van bezitters van een Renault 5 Alpine. Dat is meteen zo’n groot succes dat er direct een club wordt opgericht. En deze zou  de basis vormen voor de Club Renault Sportives. Uiteraard mag deze club van liefhebbers niet ontbreken bij de KNAC Vriendenclubs.

Wat begon met de Renault 5 Alpine, groeide verder in 1985 toen bezitters van een Supervijf GT Turbo werden toegelaten. Na de introductie van de Clio Williams werd de club omgedoopt tot Club Renault Sportives (CRS). En vanaf dat moment werden alle door Renault Sport ontwikkelde auto’s automatisch toegelaten tot de club.

Daarom zien we vandaag de dag ook de Sport Spider, RS-modellen van de Twingo, Mégane en Clio, de R26.R en de Thophy R in de club. En met de komst van de Alpine A110 is het bestand nog gevarieerder geworden. 

Grenzen opzoeken

De leden van de CRS zoeken graag de grenzen van hun auto op. Bijvoorbeeld op de jaarlijkse Advanced Track Day op TT-circuit Assen. Maar een tandje minder, maar niet minder leuk kan ook tijdens een meerdaagse buitenland meeting over fraaie stuurwegen. Fabrieksbezoeken, grasveldmeetings, Alpine Rally’s en nog veel meer, maken de Club Renault Sportives voor een breed Renault Sport-minnend publiek toegankelijk.

Een vaste waarde is het CRS Magazine dat vier keer per jaar verschijnt. Een fantastisch blad, dat voor veel leden alleen al de reden is om lid te zijn van de club. En dankzij de bijna 300 leden, variërend in leeftijd tussen de 19 en 83 jaar, heeft de club een solide basis voor de vele activiteiten. 

CRS heeft ook een uitstekende band met de importeur, Renault Nederland. Vanaf de oprichting behoort CRS tot de erkende Renault Clubs in Nederland. Een club overstijgend evenement als de viering van 50 jaar Renault 5 bracht, mede dankzij Renault Nederland en de samenwerking met andere Renaultclubs, een record aantal Renaults 5 bijeen.

De betrokkenheid blijkt ook uit de enthousiaste opkomst bij de viering van het 40-jarig bestaan van de club, waarbij eenderde van de leden aanwezig was. Wellicht dat het mooie programma van het evenement of de aanwezigheid van de ontwerper van de Clio V6 daar ook een beetje bij hebben geholpen. Liefhebbers van een van de modellen van Renault Sport of Alpine Cars zijn in elk geval van harte welkom bij de club. 

Website: clubrenaultsportives.nl
Lid worden: clubrenaultsportives.nl/joomla3/lid-worden
Facebook: facebook.com/ClubRenaultSportives

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors