Bezoekers

003102
Bezoekers vandaag : 308
Gisteren : 474

In 2040 heeft 70% wagenpark nog verbrandingsmotor

Steeds meer landen streven ernaar om de verkoop van auto’s met een verbrandingsmotor snel te stoppen. Maar uit een studie van PwC (PricewaterhouseCoopers) blijkt dat in 2040 nog 70 procent van het wagenpark een verbrandingsmotor zal hebben. 

Volgens de studie zal het elektriciteitsverbruik door de komst van elektrische personenauto’s en vrachtauto’s snel toenemen. Het verbruik door EV’s stijgt van 16 terawattuur nu naar 355 terawattuur in 2040. Dit komt neer op een toename van het totale stroomverbruik met 13 procent. De studie van PwC werd uitgevoerd in samenwerking met het Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research.

Rond 2040 zullen alle nieuwe personenauto’s en vrachtwagens die in de EU worden verkocht batterij-elektrisch of waterstof-elektrisch zijn. Maar 70 procent van de personenauto’s en 65 procent van het vrachtauto’s rijden dan nog rond met een benzine- of dieselmotor (hybrides meegerekend).

PwC gaat er wel vanuit dat de CO2-uitstoot van het wegverkeer tegen die tijd zal zijn gehalveerd. Dat komt vooral omdat oudere auto’s doorgaans minder rijden dan nieuwe. 

Bron: Automobilwoche

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors