Bezoekers

025574
Bezoekers vandaag : 299
Gisteren : 543

Klaar voor de toekomst

Mijn jaren als voorzitter van de KNAC zitten er bijna op. Een periode die is omgevlogen. Natuurlijk heb ik mij afgevraagd of ik mij herkiesbaar zou moeten stellen. Maar na rijp beraad heb ik besloten de voorzittershamer toch neer te leggen. Niet vanwege de KNAC, maar vanwege drukke werkzaamheden en de tijd die daarnaast nog overblijft voor het gezin.

Er is door bestuur, directie en medewerkers in de afgelopen tijd enorm veel energie gestoken in het verder brengen van de KNAC. Deze prachtclub verdient het immers om, met behoud van het goede, een nieuw tijdperk te betreden. De KNAC moet zijn bestaande leden eren en tegelijkertijd zorgen voor verjonging. Dat is niet altijd eenvoudig, maar we slagen daar goed in.

De KNAC groeit, onze initiatieven en evenementen zijn altijd volgeboekt, een groot deel van onze communicatie met u verloopt tegenwoordig via social media en er wordt veel aandacht besteed aan nieuwe technieken. Dat moet ook, want de oprukkende hybrides en volelektrische auto’s veroveren langzaam maar zeker hun plek in de markt, autonoom rijden raakt in zwang en waterstof wordt steeds vaker als brandstof van de toekomst gezien.

We beseffen dat de reden om auto’s met zulke technieken te kopen nu nog vaak wordt gedreven door fiscale motieven. Immers, nu de aanschaf van hybrides fiscaal minder aantrekkelijk wordt, lopen de verkopen weer terug. En dat terwijl eigenlijk het respect voor onze leefomgeving het belangrijkste koopmotief zou moeten zijn. Maar ja, niets Nederlands is ons vreemd. En dan zijn er natuurlijk nog de discussies of de batterijen feitelijk niet net zoveel schade aan het milieu toebrengen als een benzinemotor. Los daarvan: bestaat er eigenlijk een mooier geluid dan dat van een roffelende V8?

Kortom, de autowereld beleeft momenteel roerige tijden, waarbij we als KNAC graag mee balanceren tussen emotie en ratio. Want je kunt het verleden wel koesteren, maar je mag als club niet blind zijn voor wat er komen gaat. En dat balanceren gaat ons, gezien uw enthousiasme, blijkbaar goed af.

Tot slot: wat hebben we mooie en leuke dingen gedaan, de afgelopen vier jaar. Met als resultaat een gestage ledengroei, in een tijd dat de meeste clubs en verenigingen juist krimpen. We voegden activiteiten toe en konden altijd rekenen op enthousiasme en inzet van de directie en het energieke team op ons kantoor in Den Haag. Dank daarvoor.

Ik zal met genoegen terugdenken aan evenementen als de Tocht der Honderd, onze workshops, fabrieksbezoeken, de KNAC Cars & Coffee-bijeenkomsten en natuurlijk de voor- en najaarsritten. Goed bezochte initiatieven, waaraan recent nog de KNAC Masterclasses zijn toegevoegd. Daarnaast kreeg ‘de Auto’ een nieuwe jas, met meer edities, meer content en een nieuwe toonzetting, waar het overgrote deel van onze leden zeer enthousiast over is.

Plannen zijn er nog volop, zoals een actieve club met enthousiaste leden dat verdient. Ik dank u vanaf deze plaats voor uw steun en enthousiasme, zie u graag op de algemene ledenvergadering in november en zal de KNAC met liefde tot in lengte der jaren als lid blijven steunen.

Ray Uiterwaal
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors