Bezoekers

025599
Bezoekers vandaag : 324
Gisteren : 543

KNAC-leden kiezen hun eigen weg

Het gaat weer beter in Nederland. Van crisissfeer of negatieve sentimenten hoor je niet veel meer en de consument heeft een positief gevoel over de toekomst, ondanks de Brexit-effecten. Ook de autoverkoop gaat goed en Schiphol is intussen (met tijdens topdagen 200.000 passagiers) de op twee na grootste Europese luchthaven geworden.

Dat is allemaal goed voor onze economie. Maar worden we als rasautomobilisten echt blij van een vooruitzicht vol drukke vliegvelden en lange wachttijden? Ook de snelle maar tevens overvolle hogesnelheidstreinen kennen hun nadelen: ze stoppen bijvoorbeeld niet op de mooie plekjes onderweg. Dus breek ik maar weer eens een lans voor het eigen initiatief dat alleen de auto biedt.

Geen enkel vervoermiddel geeft tijdens vakanties binnen Europa een grotere bewegingsvrijheid dan de eigen auto. Het avontuurlijke van de reis – plannen en organiseren – is er dankzij de moderne communicatieapparatuur misschien een beetje af, maar zorgt ook weer voor extra bewegingsvrijheid. Moest je vroeger op reis met een lijstje van tevoren gereserveerde hotels en een wegenkaart op schoot, vandaag de dag rij je ’s morgens weg om ergens halverwege Duitsland of Frankrijk te bepalen waar je wilt gaan overnachten.

De papieren wegenkaart heeft plaatsgemaakt voor de iPad, waarmee je via hotelsites real time een kamer kunt vastleggen. Je kunt last minute naar een plaats of streek waarvan je ooit hoorde dat het er goed toeven is. Navigatiesystemen helpen je je routes uit te stippelen en drukte te mijden. Buiten de vakantieperiode geniet je van extra gunstige hotelaanbiedingen.

Het enige wat ik zelf voorafgaand aan de reis nog onderneem is het controleren van de benodigde reisbescheiden en een snelle check van de auto. Met de verzekeringen en pechhulp zit het sowieso goed: daarvoor zijn we lid van de KNAC. Dus, nu de massa is teruggekeerd en u van een hopelijk prachtige nazomer kunt gaan genieten: goede reis en geniet van uw vrijheid.

Ray Uiterwaal
Voorzitter

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors