Bezoekers

034548
Bezoekers vandaag : 116
Gisteren : 425

Laadpaal op getijdenstroom in Schotland

Op het Schotse Shetland eiland Yell is een laadpaal geopend die volledig werkt op de energie die is opgewekt uit een getijdencentrale. Op het eiland wordt de stroom al meer dan vijf jaar opgewekt door onder water geplaatste getijdenturbines van het bedrijf Nova Innovation. Nu is er ook een oplaadpunt voor elektrische auto’s gekomen.

De laadpaal op getijdenstroom is de eerste in zijn soort. De Schotse minister van vervoer, Michael Matheson, is vol lof over het initiatief: “Dit soort innovaties is essentieel om de wereldwijde klimaatsituatie het hoofd te bieden.” Schotland is eind dit jaar het gastland voor een nieuwe klimaatconferentie. 

Getijdenstroom is volgens Nova Innovation een veel betere oplossing dan windmolens. Ze zijn namelijk niet afhankelijk van de aanwezigheid van wind en hoeven niet uitgeschakeld te worden bij storm. De stroming van getijden is altijd betrouwbaar en voorspelbaar en de gebruikte onderwaterturbines vormen geen obstakel voor de scheepvaart. Ze bederven evenmin het uitzicht, zoals veel mensen dat ervaren bij windmolens. 

Misschien leuk om te lezen:

Word lid van de KNAC!

Het lidmaatschap van de KNAC – de oudste automobilistenclub van Nederland – geeft u tal van voordelen. 

Winkelwagen 0

Zoeken in knac.nl

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors