Louwman Groningen houdt waterstof zuinigheidsrit

17 augustus 2021

Toyota-dealer Louwman in Groningen organiseert voor het eerst in Nederland een zuinigheidsrit met waterstofauto’s. Het evenement heet de Louwman Groningen Efficiency Tour en vindt plaats op 19 september.

Initiatiefnemer Arjan de Putter: “Het idee is voortgekomen uit een testrit met de Toyota Mirai waarin ik onderzocht hoe veel kilometer ik uit één tank kon persen. Dat bleken er veel meer (700 km) dan ik vooraf gedacht had.” Daarnaast bleek er een grote behoefte te zijn onder berijders van waterstofauto’s om hun ervaringen uit te wisselen. met elkaar te delen. 

Als extra uitdaging mogen de deelnemers zelf hun route bepalen. Door specifieke locaties te bezoeken kunnen ze extra punten scoren. Om zo zuinig en zo snel mogelijk te rijden lijkt een zo constant mogelijke snelheid het beste. Maar is dat in de praktijk ook zo? We verwachten dat er na de finish flink over wordt gediscussieerd tussen de deelnemers en zijn erg benieuwd naar de opgedane ervaringen. De deelnemers krijgen 2,5 uur de tijd om zoveel mogelijk kilometers af te leggen met zo min mogelijk waterstof. 

Programma

  • 11:00 ontvangst bij Louwman Groningen, Moermanskweg 3, 9723 HM Groningen
  • 12:00 rijdersbriefing
  • 12:30 start Louwman Groningen Efficiency Tour
  • 15:00 finish, drankje en prijsuitreiking
  • 16:00 einde

Aanmelden is gratis en kan via Louwman Groningen Efficiency Tour | H2 Rijders

Deze artikelen zijn misschien ook interessant voor u